<link rel="openid.server" href="https://www.blogger.com/openid-server.g" /> <!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9428658\x26blogName\x3dhellmyisonfire:+Hidup+ini+bukan+seper...\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://hellmyisonfire.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://hellmyisonfire.blogspot.com/\x26vt\x3d2031489672305317950', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
17 comments | Thursday, February 07, 2008


After rain... by ~monkkey on deviantART

0 comments | Sunday, November 11, 2007

wow...

1 comments | Friday, August 17, 2007

kepada yang minat post-rock terutamanya...sila sila la tgk persembahan dan juga dengarkan lagu dari Deepset
dengan irama seakan-akan explosions in the sky, band ni aku mula tertarik sejak tgk live perfomance diorang masa gig telebury dulu kat hartamas...gila kagum aku ngan diorang ni...
ni video diorang yang agak cool jugak bagi sebuah local band

2 comments | Monday, August 13, 2007


haih...aku nak camera...
p/s:gambar diambil dengan menggunakan kamera pinjam

4 comments | Thursday, August 09, 2007

lama betul tak update...
antara sebab utama yang boleh katakan yang aku tak dapat nak update blog nih sebab
aku baru jer keluar dari wad hospital putrajaya.

yer...for the first time in my life aku masuk wad...dan baru aku tau betapa orang benci giler dok dalam wad.

al kisah bermula begini.....

pada satu hari ni...tgh syok syok tgk cerita "Friday Night Lights" kat astro...tetiba aku rasa penglihatan aku cam kabur...gosok mata skali tgk tak ilang....ingatkan sekejap jer,so aku anggap arr ni mungkin sebab aku dah ngantuk dan harap pagi besok cam dah ok.

tapi pagi tuh aku rasa cam aik..kabur lagi..aku tgk lah kat cermin kot kot ada bende yang cover mata tuh...tapi takda..utk kepastian aku suruh adik dan mak aku tgk...diorang pon cakap cam tada apa...dah mula naik hairan aku...selalunyer aku akan dapat sakit cam ni bila aku kena direct light...mula mula aku vision aku akan kabur dan dapat lah sakit kepala cam seorang pemain drum grinding.

then pada hari rabu nyer plak...aku terus gi ke salah sebuah klinik di Bangi,pastu doktor tuh cakap cam ada sesuatu dalam mata aku..aku mula cuak..dia kata seakan ada darah beku dalam mata...hoh!?!

so dia pon syorkan aku utk berjumpa pakar mata di hospital berdekatan rumah aku...mana lagi kalu bukan hospital putrajaya.Pagi besoknyer terus aku pegi ke hospital.....setelah buat pemeriksaan mata...sah aku tak bleh nampak apa yang dia tunjuk masa dia buat vision test.mmg kabur habis...last skali bila jumpa dengan doktor pakar dia sahkan bahawa salah satu saraf dalam mata aku bengkak...so dia syorkan aku pegi amik darah utk buat test dan besok datang semula utk check semula.

keesokkanya pula,
setelah membuat pemeriksaan mata seperti yang disyorkan, doktor pakar tersebut suruh aku terus masuk wad...supaya mereka bleh cuba periksa mata aku dan start bagi ubat utk kurangkan bengkak dalam mata.

dia bagitau aku bahawa ubat yang akan digunakan adalah sejenis steroid iaitu PREDNISOLONE. aku mmg paham sangat lah kesan guna steroid nih....kalu korang nak tahu wiki sendiri apa tuh PREDNISOLONE.

ubat ni aku kena amik setiap 6 jam masa dalam wad....pada mulanya diorang bagi injection masa letak tube kat tangan tuh...lepas dua atau tiga direct injection ke tangan...aku mula give up dan minta nurse tukar kan daripada direct injection ke bottle drip. PEDIH BUKAN MAIN LAGI!!
dah la ubat nak cairkan darah beku tuh pedih...tambah plak direct injection steroid..wow!

selepas 12 dos aku amik....hari selasa lepas aku keluar dari hospital....mula mula aku rasa seronok...tapi bila keluar jer dari hospital...aku mula rasa cam high semacam....jalan pon kuyu jer....kuat tidur.....dan malas utk makan.

dirumah..aku kena amik lagi PREDNISOLONE ni tapi dalam bentuk pil plak..setiap 12 jam 9 biji tab akan aku telan selepas makan utk 11 hari...haih....

dan aku akan menjalani CT SCAN pada 20 haribulan....sangat sangat cuak...haih...

so harap harap mereka tak jumpa bende lain lah masa buat ct scan tuh...........

hrmm.....


akibat daripada kemasukkan aku ke wad...banyak aktiviti yang aku tertinggal...
aku tak dapat pergi ke taman negara
aku tak dapat join one-day photography competition..
kemungkinan BESAR TAK DAPAT TGK NAPALM DEATH!!!
sabar sajalah dengan dugaan ini....


owh ya...aku berterima kasih kepada kawan kawan yang datang tgk aku kat hospital dan juga yang send sms.

doakan aku cepat sembuh...amin

0 comments | Wednesday, July 25, 2007

dah 4 hari aku demam sejak balik dari kuala kubu bharu
moga moga aku kembali sihat secepat mungkin

0 comments | Wednesday, July 18, 2007



eh..apa kah ini?!!is it true?!!
THEY ARE BACK!!!!!
NAPALM DEATH LIVE IN MALAYSIA!!!

huhuhuh!!!